
Určitě jste si všimli, že jsem propadla chuti fermentovaných omáček Fermato. A tak jsem chtěla zjistit co a kdo za nimi stojí… a protože na jižní Moravu to mám opravdu dost daleko, tak jsem využila technických vymožeností a vyzpovídala jsem majitele firmy Radima Stráníka na dálku…. a bylo to moc milé povídání, při kterém jsem se dozvěděla spoustu nových věcí nejen o fermentování….
Moc děkuji Radimovi, že si na mne udělal čas.
Ale hlavně mu děkuji, že se v Japonsku inspiroval a v Česku vymyslel fermentované šťávy z rajčat.
A chválím skvělé využití zbylých rajčat po fermentaci.
Základ chilli olejů a koření jsou právě tyhle zbytky a fungují tam skvěle.
Určitě vám doporučuji tyhle skvělé věci vyzkoušet – a pokud při dokončování objednávky zadáte kód MONIKA10, tak budete mít na svůj nákup slevu 10%.
Fandím malým českým výrobcům a přeji jim, aby si na trhu získali stabilní postavení.
Pokud mne sledujete pravidelně, tak víte, že jejich produkty používám opravdu často. Jsou přírodní, zdravé a ještě k tomu megachutné.
Ve vlogu se dozvíte čím vynikají orleánské octy a proč se jim říká orleánské.
Pokud váháte čím začít, tak doporučuji tuto startovací sadu, kterou jsem si i já objednala jako první. Možná lahvičky vypadají malé, ale zdání klame. Každá má obsah téměř 400ml a přijde vám opravdu obrovská bedna 🙂
A protože Radim se rád dělí o své zkušenosti s fermentováním, tak vám prozradí i jak fermentovat citróny.
Fermatu děkuji a držím palce a vám přeji, aby vás ta chuť uhranula stejně jako mne.
Pokud jste soutěživý typ, tak mne sledujte dále, protože v příštích dnech vyhlásím soutěž o tři tyto krásné sady s omáčkou KLASIKA a kořením ŠIMRÁTO. Na každé platformě o jednu – takže mne určitě sledujte na YouTube, Instagramu a ve skupině na FB – Tvoření s Monikou.