Vlog 1234/25 – čočkové chipsy a hummus, pohanková paštika a novinky z ložnice Blog / Bydlení / Dekorace / Hlavní jídla / Nápady / Různé nápady z kuchyně / Rychlé večeře / vegan / Vlog

Dnešní vlog bude o vaření a i tvoření… tak pojďme na to…

Ukáži vám dva rychlé recepty z červené čočky. Červená čočka je vynikajícím zdrojem rostlinných bílkovin.

Z namočené syrové čočky si připravím domácí nachos – neboli křupavé lupínky… je to opravdu snadné, koukněte na vlog.

Čočka  značné množství vlákniny, které pomáhá zlepšit trávení, snižuje hladinu cholesterolu a podporuje pocit sytosti. A tak si z vařené připravíme skvělý hummus.

Na ochucení nachos jsem použila koření Šimráto a do hummusu zase fermentovanou rajčatovou šťávu od www.fermato.cz a připomínám, že na jejich skvělé zdravé výrobky, vyráběné rodinnou firmou na Moravě, máte s kódem MONIKA10 slevu 10%.

Hummus z červené čočky má mnohem jemnější chuť než hummus z cizrny, určitě vyzkoušejte.

V rámci převlékání postele jsem vytáhla povlečení z www.rodinnebaleni.cz, kde máte s kódem MONIKAB 10% slevu. A zjistila, že mám dva velké polštáře navíc.

Nejdříve jsem je upravila na velikost 60x60cm, což jsou moje velké „opírací polštáře“.

Toto povlečení jsem vám představovala TADY  a tehdy jsem k němu vyráběla obrázek s domečky… tentokrát jsem zkusila potáhnout látkou malířské plátno.

Využila jsem sponkovačku a za chvíli byl obraz na světě.

Obrázek je hotový, ale stále zbývá látka….

Tak jsem si ještě upravila předložku k posteli.

Našila jsem na ni aplikaci ze zbytku látky.

Moje Bernina to zvládla skvěle.

Předložka ladí…

A kompletně mi to ladí také…

K obědu rychlá směs pohanky a asijské zeleniny s arašídovou omáčkou.

K večeři jsem umixovala pohankovou paštiku – fakt skvělou.

A drink za závěr – inspirace od Míši – růžový tonic a růžový gin…

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *