
Další dny plné milých lidí, chvil, jídla a tvoření….
Netypicky začínám večerem – skvělým salátem, který jsem dochutila fermentovanou zálivkou a solí Šimráto od www.fermato.cz, kde máte ode mne 10% slevu s kódem MONIKA10.
S Martinem jsme navštívili krásné představení Moravské pašije, které hrál náš kamarád Víťa Marčík a jeho syn.
Opět příběh s hlubokým přesahem. Tak jak to od Víti máme rádi.
A mám pro vás dobrou zprávu – letos bude opět Budějcké hrkání!!!
Druhý den jsem se vypravila za Věrkou, která měla narozeniny a tak jsem zabalila malé dárečky.
Na sobě mám svetřík, který mi je trošku široký, ale chystám se na jeho zúžení.
Chilla neboli Číla se musela zkontrolovat….
Trošku zmohutněla a dospěla než jak jsem ji namalovala…
Narozeniny měla sice Věrka, ale i já jsem dostala dárek…. lapač na krk.
A čirou náhodou mám k němu náušnice… jako by tam na něj čekaly.
K obědu si dělám stejný salát jako jsme měli s Martinem k večeři.
A pak se jdu vrhnout na zúžení toho svetříku.
Kromě zúžení jsem ještě našila pružnou krajku na konce rukávů.
Teď padne skvěle.
Ten den jsem toho ušila více, ale o tom jsem vám tady už psala.
Ze zúženého svetříku mám velkou radost… Budu ho teď opět nosit mnohem raději.
K tvoření do ateliéru si dělám svou hobovou kávu a k tomu spoustu dobrot z Ochutnej Ořech.
Tam teď máte slevu 10% s kódem SLEVA10MM
Upekla jsem zeleninu a vařené brambory.
Je to skvělý tip na rychlou večeři.
Zalité omáčkou z arašídového másla, fermentované omáčky Shiitake a sójové omáčky.
Vyzkouším nápad z internetu na vyčištění tavné pistole.
A opravdu to fungovalo.
Zavzpomínám na začátky své práce se dřevem a vyřezávání.
A vyrobím tři zajíce ze špuntů.