Vlog 1224/25 – šimráto, díra ve zdi, zase závitky a pěstuji microgreens Blog / Vlog

Další den plný novinek….

Dostala jsem dárek od www.fermato.cz za moje nadšení z jejich fermentovaných omáček.

Dostala jsem jejich koření, ochucené soli Šimráto a Pálíto a koření Garam Mlsala. Základem těchto kořenících směsí je vlastně „odpad“ – rajčata, která zbydou z kvašení se usuší a rozemelou.

Plus jsem dostala jejich ochucené orelánské vinné octy… Pokud budete chtít zkusit cokoli z nabídky této malé české firmy, tak tam ode mne máte slevu 10% s kódem MONIKA10.

Další novinkou z mé domácnosti je odstranění termometru, který jsem měla uprostřed zdi, na kterou si chystám udělat speciální omítku… Pán z firmy, která nám spravuje kotel zjistil, že ten termometr je tam vlastně zbytečně…

Takže už mi tam zejí dvě díry, které musím zadělat… resp. to nechávám na Martinovi.

Dostala jsem opět chuť na závitky a protože jsem měla v lednici žampiony, tak jsem zkusila je do nich dát. Nejdřív jsem je nakrájela na tenké plátky na mé mandolíně – mmch. i u Tymiaanu můžete použít můj kód MONIKA10.

Chvíli jsem je marinovala a pak je orestovala.

Do závitků se skvěle hodily… zase malá změna.

Počasí venku se předhánělo a tak jsem se oblékla už trošku více jarně a šla si ho užít.

Večer jsem si pustila seminář, ale nic moc nového jsem se nedozvěděla, bylo to spíš lákadlo na vstup do této apky, která není úplně levná…. nicméně je dobré vědět co funguje… ale zjistila jsem, že pro vás stále píši raději tyto řádky sama a stejně tak vám ráda píši osobně na mých sítích.

K snídani závitek… prostě nádhera.

Můj týdenní nákup.

A po delší době se snažím opět pěstovat microgreens, tentokrát na keramzitu.

A začíná víkend, které já úplně nevnímám, protože pracuji často i o víkendu, ale bude tu Martin a tak je to prostě jiné a moc prima…

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *