Celý tento vlog je o sírovec žlutooranžovém, kterému se říká též chorošovec sírový či choroš sírový, je dřevokazná houba z čeledi troudnatcovitých. Mladé plodnice tohoto druhu sírovce jsou jedlé.
Už jsem vám tady na stránkách o sírovci psala a ne jednou… tady je můj první článek.
Tentokrát jsem ho dostala od Michala a hned jsem se dala do zpracování….
Sírovec musíte před dalším zpracováním povařit ve slané vodě.
A pak už se k němu chováte tak, jako by to bylo kuřecí maso… takže můžete udělat třeba nudličky na asijský způsob.
Ty jsou dobré i když si je ohřejete druhý den dohromady s rýží.
Nebo řízečky v netradiční strouhance na zeleninovém salátu.
Můžete si je obalit i v těstíčku.
Sírovec je opravdu lahodný.
Nebo řízečky v kukuřičné strouhance se šťouchanými brambory.
Nebo si můžete udělat pikantní nudličky a vložit je do bagelu.
Chutná to opravdu skvěle.
A co řízečky s bramborovou kaší? To je lahoda.
A když do namáčecího těstíčka přidáte dobré koření, tak máte vyhráno.
A když vám ty naložené kousky zbydou, tak je obalíte ve strouhance a máte zase řízečky.
Řízky na sto způsobů.
Poslední kousky jsem nastrouhala na hrubo a namarinovala.
Opekla jsem na cibulce, přidala trošku vařené rýže a skvělá náplň do tortill byla hotová.
A i u tortill si můžete vyhrát s kombinacemi.
A nebo směs prostě jen dát spolu se sýrem, přeložit a strčit do grilu.
Tak to byl můj týden se sírovcem…..
Znáte sírovec?? Našli jste ho někdy? My asi dvakrát… jednou jsem o něm psala i tady.