Vlog 1004/24 – jídlo a služby v Bulharsku Blog / Cestování / vegan / Vlog

Dostala jsem několik dotazů, jak jsem se najedla, coby vegan, na své dovolené v Bulharsku s CK Alexandria v hotelu Jeravi Beach Club

Jedním slovem?? Nehladověla jsem 🙂

Naopak. Byla jsem velice mile překvapena.

Neuvěřitelně lahodná zelenina, olivy, skvělý olivový olej, balzamico ocet….

Vždy minimálně tři jídla, která jsem si mohla nandat.

Vedoucí jídelny měla pro mne pokaždé info o tom, co je uvnitř a zda je to pro mne OK.

Vše skvěle ochucené, vůbec nebylo třeba nic dalšího přidávat.

Objevila jsem dva nové recepty na zpracování lilku, který tu byl neskutečně dobrý – první je Kaponata. 

Musela jsem si to vyfotit i s názvem, bylo to neuvěřitelně dobré…. ještě budu hledat další recepty – dala jsem vám sem první, který na mne vyjel….

Jejich černé olivy, květák….

V nabídce k obědu i večeři byly vždy dortíky – ale ty jsem nemohla a vlastně mi to nevadilo, protože spolu s nimi vždy bylo k dispozici mnoho ovoce.

Požádala jsem o zajištění rostlinného mléka a druhý den bylo….

Tady opět lilek – ten byl opravdu famózní.

A ke kafíčku místo dortíčku skvělé meruňky a neuvěřitelně sladké kiwi.

To jsem si dopřávala stále, stejně jako banány, nektarinky aj.

Zeleninka byla vždy al dente, nerozvařená, lehce křupavá a dobře ochucená.

Po těch rajčatech se mi bude opravdu stýskat…. dávala jsem si je k snídani, obědu i večeři.

Další jídlo z lilku, které mi moc chutnalo a neznala jsem ho…. tady bylo bez sýra, občas se dělá i s ním a já byla moc ráda, že v Bulharsku sýr vynechali a já si mohla fakt pochutnat…. Imam Bayildi – turecký recept aneb Imam omdlel 🙂

Neskutečně dobré!

A velké díky za celou dovolenou patří i naší delegátce paní Tatjáně… rozhovor s ní na konci vlogu.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *