Dostala jsem několik dotazů, jak jsem se najedla, coby vegan, na své dovolené v Bulharsku s CK Alexandria v hotelu Jeravi Beach Club.
Jedním slovem?? Nehladověla jsem 🙂
Naopak. Byla jsem velice mile překvapena.
Neuvěřitelně lahodná zelenina, olivy, skvělý olivový olej, balzamico ocet….
Vždy minimálně tři jídla, která jsem si mohla nandat.
Vedoucí jídelny měla pro mne pokaždé info o tom, co je uvnitř a zda je to pro mne OK.
Vše skvěle ochucené, vůbec nebylo třeba nic dalšího přidávat.
Objevila jsem dva nové recepty na zpracování lilku, který tu byl neskutečně dobrý – první je Kaponata.
Musela jsem si to vyfotit i s názvem, bylo to neuvěřitelně dobré…. ještě budu hledat další recepty – dala jsem vám sem první, který na mne vyjel….
Jejich černé olivy, květák….
V nabídce k obědu i večeři byly vždy dortíky – ale ty jsem nemohla a vlastně mi to nevadilo, protože spolu s nimi vždy bylo k dispozici mnoho ovoce.
Požádala jsem o zajištění rostlinného mléka a druhý den bylo….
Tady opět lilek – ten byl opravdu famózní.
A ke kafíčku místo dortíčku skvělé meruňky a neuvěřitelně sladké kiwi.
To jsem si dopřávala stále, stejně jako banány, nektarinky aj.
Zeleninka byla vždy al dente, nerozvařená, lehce křupavá a dobře ochucená.
Po těch rajčatech se mi bude opravdu stýskat…. dávala jsem si je k snídani, obědu i večeři.
Další jídlo z lilku, které mi moc chutnalo a neznala jsem ho…. tady bylo bez sýra, občas se dělá i s ním a já byla moc ráda, že v Bulharsku sýr vynechali a já si mohla fakt pochutnat…. Imam Bayildi – turecký recept aneb Imam omdlel 🙂
Neskutečně dobré!
A velké díky za celou dovolenou patří i naší delegátce paní Tatjáně… rozhovor s ní na konci vlogu.