Vloni jsem dostala od kamarádky Majky Auské domácí zeleninové koření – takovou skvělou domácí vegetu a letos jsem si řekla, že ji taky musím zkusit, protože to byl rychlý pomocník, když jsem potřebovala zeleninový vývar….
Majka měla určitě jiné složení, ale je vlastně jen na vás, co si do své vegety dáte….
Použijte zeleninu a bylinky, které máte rádi.
Důležité je vše dobře usušit. Pokud nemáte sušičku, tak v troubě na pečicím papíře na 70st.
A usušené namlít.
Ozdobit skleničky.
Ale může se stát, že jako já zjistíte, že ve směsi převládá třeba celer, který já úplně nemiluji, a je nutné ji naředit… nejlépe neutrální zeleninou – tj. mrkví a případně jako já přidat cibuli.
A když už jste v tom přemíchávání, předělávání, tak ještě můžete vyrobit zeleninovou sůl. Dárek zejména pro ty kuchaře, kteří si ještě při vaření nevěří a s čistou vegetou by to mohli přehnat…. protože tu je třeba opravdu dávkovat velice jemně a opatrně….
Návod a postup najdete ve vlogu a budu ráda, když se nápad bude líbit.