Máme na zahradě tři stromy třešní… tedy abych to napsala správně – na Martinově zahrádce… a protože dozrávají rychlostí blesku, je nutné je zpracovat…
Ráno jsem pro vás nejdřív sestříhala vlog o Krumlovu, dal mi trošku zabrat, ale bavilo mne to. A pak jsem začala vypeckovávat třešně, které natrhal Martin v pondělí, abych je nasušila… vyzkoušela jsem tři metody vypeckování – nožík, vytlačit pecku rukou a brčko. Brčko se ukázalo nejlepší.
A pak jsme vyrazili na zahrádku trhat další třešně….
Potěšilo mne, že vinná réva, kterou jsem koupila v roce 2019, letos nasadila i plody.. já ji koupila hlavně kvůli listům, ze kterých chci dělat takové závitky….
Natrhala jsem si i tenhle druhý typ – ten je nejlepší k přímé konzumaci.
A tady luxus – trhat třeně ze židle to se někomu jen tak nepoštěstí – ale Martin postupně stromy trošku prosvětluje a tak nějaké větve šly dolů už teď….
Rozhodli jsme se na zahrádce i poobědvat a posvačit a tak jsme rozdělali oheň… PS. ten gril nám předloni někdo věnoval zdarma, protože byl rezivý… stačilo odrezit, kovovým kartáčem vyčistit a jede jak nový 🙂
Dělala jsem plněné housky vegan řízkem, původně jsme to chtěla udělat doma, ale na ohni to bylo fajn…
Tak takhle vypadal náš oběd….
A po něm ještě skvělá káva z džezvy, kterou vás ve vlogu naučí Martin dělat…
K ní ten můj citrusový koláček a pohoda byla dokonalá.
A toto je naše sklizeň, ale na stromech toho ještě zůstalo mraky…
Určitě ještě část nasuším…. a zbytek bude na Martinovi, zvažuje udělat víno… a taky jsem uvařila studenou třešňovou omáčku… měla být k večeři, ale my jsme nakonec večer vyrazili na jedno….
do restaurace Vyšehrad, kde jsem od Broučka dostala kamínek, který pro mne našli na Folkališti… a nějak se dobře povídalo a sedělo a tak jsme se domů vrátili tak pozdě, že na třešňovou omáčku a hlavně výrobu nočků do ní už nebyla nálada… tak do toho se vrhnu až dnes…
A tady je ten „slavný“ krumlovský Vyšehrad….
Ale je u něj báječný výhled na Krumlov, který jsem vám musela ukázat…
Kochaly jsme se tam s Broučkem…
A tady ještě dárek od Míry, o kterém jsem mluvila ve včerejším vlogu – CD jeho kamaráda z Nového Boru a koření z Tenerife…
Mějte se krásně a zítra zase na viděnou a na počtenou 🙂