Minulý týden jsem v Lidlu koupila banán na vaření – tzv. plantain – a zatoužila si připomenou Thajsko, kde jsem byla před sedmi lety….. a tak jsem si ho udělala dnes sama sobě jako dárek k MDŽ 🙂 a navíc bezlepkový….
Kromě banánu na vaření budete potřebovat rýžovou mouku, kokos, sezam, třtinový cukr a kypřící prášek. Toto jsou původní suroviny, ale pokud nemáte rýžovou mouku, tak můžete použít jakoukoli, ale už to nebude bezlepkové a originální.
Z nich uděláte směs a pomocí vody nebo rostlinného mléka uděláte těstíčko na obalování – viz video.
Banán nakrájejte na plátky – vidíte, že tyhle banány mají i jinou strukturu než klasické banány. Obalené smažte ve vyšší vrstvě oleje.
Protože samotné banány nejsou moc sladké a v těstíčku je také málo cukru, tak si můžete ještě na talíři polít něčím sladkým – karamel, datlový sirup, javorový sirup apod.
A ještě na řezu vidíte, jak jsou tyhle banány jiné.
Doufám, že vám budou tyhle neobvyklé banány chutnat.