Tenhle dort jste už mohli zahlédnout v mých posledních vlozích, kde jsem vám slíbila na něj recept a tak tady je… samozřejmě včetně videa z průběhu přípravy.
Těsto na korpus jsem připravila z vyšlehaného sněhu ze 100 g aquafaby, 50 g rozmixovaných ořechů, 70 g třtinového cukru, 4 lžic oleje, 100 g špaldové mouky, 1/4 kypřícího prášku, na špičku nože jedlé sody a špetky soli.
Toto množství je na průměr formy 18 cm. Ukáži vám i jak takovou formu bez dna obalit pečicím papírem.
Pečeme na 180 st cca 25 min, kontrolujeme špejlí. Ve videu vám i ukáži přípravu krémů a také kompletaci.
Recept na vegan perníčky a jejich zdobení přidám později, zatím dávám odkaz na moji klasiku… ale tohle už byly vychytané veganské a opravdu se mi letos povedly…
A ještě tip na patrový talíř 🙂
A tady už je v plné kráse.
Korpus dortu je ještě před plněním propíchaný špejlí a lehce pokapaný kávou s karamelem. Ale to myslím nemuselo být, to byl momentální nápad.
Další vrstvu tvoří zakysaná smetana s karamelem a lotuskovými drobky (rozdrcené lotus sušenky).
Pokud jste zkoušeli moje lotus tiramisu, tak tohle si zamilujete taky.
A recept na vegan perníčky a jejich zdobení dodám, slibuji… a pokud je nemáte, tak kolem dokola dejte právě lotus sušenky…
Dobrou chuť
Krásné dny nového roku vám přeje