Perníčkový dort Moučníky / Recepty / vegan

Tenhle dort jste už mohli zahlédnout v mých posledních vlozích, kde jsem vám slíbila na něj recept a tak tady je… samozřejmě včetně videa z průběhu přípravy.

Těsto na korpus jsem připravila z vyšlehaného sněhu ze 100 g aquafaby, 50 g rozmixovaných ořechů, 70 g třtinového cukru,  4 lžic oleje, 100 g špaldové mouky, 1/4 kypřícího prášku, na špičku nože jedlé sody a špetky soli.

Toto množství je na průměr formy 18 cm. Ukáži vám i jak takovou formu bez dna obalit pečicím papírem.

Pečeme na 180 st cca 25 min, kontrolujeme špejlí. Ve videu vám i ukáži přípravu krémů a také kompletaci.

Recept na vegan perníčky a jejich zdobení přidám později, zatím dávám odkaz na moji klasiku… ale tohle už byly vychytané veganské a opravdu se mi letos povedly…

A ještě tip na patrový talíř 🙂

A tady už je v plné kráse.

Korpus dortu je ještě před plněním propíchaný špejlí a lehce pokapaný kávou s karamelem. Ale to myslím nemuselo být, to byl momentální nápad.

Další vrstvu tvoří zakysaná smetana s karamelem a lotuskovými drobky (rozdrcené lotus sušenky).

Pokud jste zkoušeli moje lotus tiramisu, tak tohle si zamilujete taky.

A recept na vegan perníčky a jejich zdobení dodám, slibuji… a pokud je nemáte, tak kolem dokola dejte právě lotus sušenky…

Dobrou chuť

Krásné dny nového roku vám přeje

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *