Domácí Snickers tyčky Moučníky / Recepty / vegan

Mám pro vás recept, který jsem slibovala v dnešním vlogu. Jedná se o recept z mé kuchařky Vegan recepty hravě a zdravě. Jen varuji, výsledky jsou silně návykové…. 🙂

Budete potřebovat buď datle nebo datlovou pastu. Pokud použijete datle, tak si je předem vypeckujte a namočte.

Kromě datlí či datlové pasty ještě potřebujete nesolené pražené arašídy, medjoul daltle, ořechy a datlový sirup a čokoládu na vaření.. Arašídové máslo je tam omylem, bylo do pralinek, které jsem dělala současně.

Ořechy a datle (datlovou pastu) v poměru 1:1 rozmixujte na lepivou hmotu.

Připravte si misku a vystelte ji pečicím papírem.

Namačkejte stejnoměrnou vrstvu hmoty. Pokud vám hmota zbyde, můžete z ní udělat rumové kuličky, tak jak to ukazuji tady. 

Do hmoty zatlačte nesolené pražené arašídy. Množství podle sebe. My raději více, než méně.

Připravte si karamelovou pastu z medjoul datlí a datlového sirupu (případně javorového). Určitě použijte medjoul datle, nesnažte se je nahradit…. Na takovou misku jako mám já vám jich stačí cca 7 ks.

Vypeckujte a s datlovou pastou rozmixujte.

Pastou potřete ořechovou vrstvu.

Dejte na hodinku do mrazáku. Poté vyndejte, nakrájejte na kousky.

Já tyčky použiji jako vánoční cukroví a tak krájím malé kousky.

Namáčejte v rozehřáté čokoládě.

Vršek a boky….

Namočené pokládejte na pečicí papír a můžete ozdobit i arašídy.

Nechte dobře vychladit.

Skladujte v krabičce a v chladnu.

Tyčky jsou opravdu lahodné…

Připravte se na to, že jedna stačit nebude 🙂

Další skvělé recepty najdete v mé kuchařce Vegan recepty hravě a zdravě. 

Přeji vám dobrou chuť a budu ráda, když mne budete odebírat na YouTube.

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *