Vegan marokánky Moučníky / Recepty / vegan

Zveganizovat tento recept, který mám na stránkách už roky, nebylo vůbec těžké…..  Stačilo vyměnit druh smetany…. ale protože jsem to natočila jako video, tak přidávám i toto verzi…. aneb opakování matka moudrosti 🙂

Připravte si 250 ml alpro smetany, 320 g směsi ořechů a pokrájeného sušeného ovoce120g třtinového cukru, vanilková esence a 20g celozrnné mouky.

Vlastně ta smetana je základní rozdíl mezi klasickými marokánkami, které jsem používala dříve. Můžeete asi použít libovolnou, ale já mám ráda tuto:

A pak už je postup stejný. Pokrájet ořechy a sušené ovoce. Ze smetany, třtinového cukru a mouky svařit takovou řidší kašičku a vše promíchat. Poté pomocí dvou lžiček na pečicí papír dělat malé hromádky.

Péct na 150°C, případně ještě trošku ztlumit po cca 10 minutách. Celkem pečeme cca 30 minut.

Necháme vychladnout a spodek namáčíme do čokolády.

Dáme vychladit.

Skladujeme v krabici a v chladu.

Můžete si různě upravovat druhy a poměry ořechů a sušeného ovoce.

Tuhle dobrotu si můžete udělat i kdykoli mimo vánoce, jsou opravdu moc dobré. A tady je navíc hlídají ořechoví medvědi. 

Dobrou chuť přeji….

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *