Za tenhle recept může Karel Kovář alias Kovy, kterého jsem v nějakém podcastu slyšela mluvit o tom, že jeho nejoblíbenější kupovanou sladkostí je čokoláda Reeses. To slovo jsem slyšela poprvé. Začala jsem googlit a zjistila jsem, že ve vegan verzi se nedělá…. ale to přeci není problém… vyčetla jsem složení, odebrala všechny éčka, stabilizátory a jiné chemické lahůdky a vyrobila si tyhle pralinky doma….
A hlavně jsem také chtěla vyzkoušet můj nový Nutribullet RX, jak mu jdou ořechová másla.
Zvládl to skvěle a mně už stačilo rozpustit čokoládu na vaření z Lidlu a šlo se na to….
Čokoládu rozehřívám ve vodní lázni.
Škoda, že jsem neměla více čokolády – výsledek byl totiž nad očekávání.
Formu na půl hodinky do lednice.
Poté již jen naplnit arašídovým sladkým máslem – jak na to najdete ve videu.
Jako bonus jeden nesolený arašíd dovnitř. To originál nemá…..
A opět zalít čokoládou a vychladit.
Ven už skákaly skoro samy 🙂
Ze zbytků arašídového másla, které zbylo v Nutribulletu, jsem si udělala skvělé smoothie. Jak na něj najdete ve vlogu 21, který se budu snažit sestříhat ještě dnes (pokud vnučka brzy usne jako obvykle).
Jsou opravdu luxusní a jsem ráda, že si je nemohu kupovat jen tak na beznínce či v obchodě, to bych vážila za chvíli metrák… takže si je prostě jen občas vyrobím za odměnu….
Dobrou chuť přeje