Když jsem pro vás natáčela video s receptem na Mango sticky rice, tak jsem si uvědomila, že jsem vám ještě neukázala jednu z nejjednodušších a chuťově skvělou omeletu. A protože ji budeme dělat z luštěniny, tak je nabitá bílkovinami, spoustou vitamínů a žádným cholesterolem.
Večer předem si namočte půlené loupané mungo fazole – na jednu omeletu cca 1 dcl fazolí.
Ráno fazolky propláchněte a přidejte k němu rostlinné mléko nebo vodu – tolik, kolik bylo fazolí.
Dále přidejte malou lžičku kurkumy, dvě lžíce lahůdkového droždí a osolte černou solí – té tak čtvrt lžičky.
Rozmixujeme dohladka. Jde to i tyčákem, ale Nutribullet je prostě snazší volba.
Hustota by vám měla vyjít prostě taková palačinková. Pokud je těsto hustší, tak přidejte mléko/vodu. Řidší by při správném dávkování viz výše být nemělo…..
Nalijte na nepřilnavou pánev lehce vymazanou olejem. Krouživým pohybem rozlijte do stejnoměrné placky.
Hozením nebo prostým podebráním otočte a dodělejte z druhé strany.
Náplň je jen na vás – co máte rádi. Ideální je kombinace hummusu, zeleniny, vegsýra….. nebo taková míchanice.
Skvělá jsou také tofíčka, dušené žampiony, různé rajčatové směsi s fazolemi – prostě cokoli, co dáváte třeba do tortill. Skvělá je například zeleninová směs, nebo rychlá směs s tofu,
Dozdobit bbq omáčkou, restovanými mungo fazolkami a podávat třeba s kimči??? To je prostě snídaně či večeře snů…..