O práci s pšeničnou bílkovinou jsem vám již na stránkách psala. A tentokrát jsem se pokusila vytvořit seitanové klobásky a myslím, že se mi dost povedly a tak se chci s vámi podělit.
Jako základ jsem použila stejný recept, který najdete TADY. Jen místo 2/3 vody jsem použila nálev z nakládané řepy. Poté jsem postupovala stejně, jen uzené papriky jsem dala o lžíci více a přidala jsem půl lžičky sušeného česneku. A po zpracování hmoty jsem do ní vmíchala půlku nahrubo nastrouhaného uzeného tofu.
Poté jsem rozdělila hmotu po cca 150g a uválela klobásky.
Pevně jsem je zamotala do alobalu a dala 40 minut vařit do páry.
Jak to dopadlo jsem vám natočila na video:
A co s takovou klobáskou??? Tak třeba na chlebíčky…..
Nebo třeba do špízů….
poté marinovat v oleji, sojové omáčce a grilovacím koření….
a upéct v troubě spolu s předvařenými brambory, které jsem potřela zbytkem nakládacího nálevu.
Klobáska je skvělá do toustů…
a když už máte vytažený vaflovač s grilovacími plotýnkami, tak je jen krůček od toho zkusit klobásku ogrilovat.
S bramborovým salátem to byla fakt lahoda….
A víte co je na tom nejlepší?? Že náklady na jednu klobásku jsou cca 10,- Kč a to jsem se tam snažila započítat i energii na vaření…. I ve veganství platí, že když se dělají věci od základu a nekupují se polotovary, tak je to velice levná strava….
Více receptů najdete také v mé knize Vegan recepty hravě a zdravě.