Skořicoví šneci Moučníky / Recepty / vegan

Tahle dobrota je jednoduchá jako facka, přesto jsem si říkala, že se s vámi o ni musím podělit.. protože co kdyby to ještě někdo neznal?? To si nemohu vzít na svědomí 🙂

Nejdříve si připravte mazací pastu…  použijte nějaký tuk – já Alsan – tři lžíce třtinového cukru, mleté vlašské ořechy a skořici. Té minimálně lžíci. Poměry tak přiměřeně, přiměřeně….  na jeden plát těsta bych řekla třetinku kostky tuku a půl hrnku mletých ořechů.

Výsledek by měla být taková hrubší pasta. Plus si připravte listové těsto. Tohle je z Lidlu.

Natřete na listové těsto a na jedné delší straně nechte tak centimetr až dva volné.

Můžete přidat třeba rozinky… ale nemusíte 🙂 I bez nich je to super.

Zarolujte a začněte krájet cca 1 cm silné plátky.

Klaďte na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 st do zezlátnutí.

Nechte lehce vychladnout a můžete podávat.

Před podáváním můžete lehce pocukrovat.

S náplní můžete experimentovat, třeba místo cukru kombinovat se zavařeninou. Můžete střídat druhy ořechů… ale nikdy nezapomeňte na skořici.. ta je dělá tím, čím jsou 🙂

Tenhle recept v mé nové kuchařce Vegan recepty – hravě a zdravě nenajdete, ale více jak stovku jiných ano.

Komentáře