Dobrá zpráva pro všechny vegany… i rodiče postupně přestanou o vaší stravě mít pocit, že není normální a nakonec vám vyrazí dech tím, že vám připraví, bez předchozí domluvy a dotazů skvostný zelný závin s uzeným tofu, tak jako mně moje máti. A bylo to tak skvělé, že se musím podělit….
Postup nafocený nemám, neb se tvořilo ještě v mé nepřítomnosti. Ale vyzvěděla jsem….
Cibulku osmahněte na oleji dozlatova. Kysané zelí vyždímejte a pokud je moc dlouhé, tak ho překrájejte. Celozrnné listové těsto vyválejte, poklaďte plátky uzeného tofu, cibulkou a zelím. Osolte, opepřete.
Zabalte a upečte do zlatova.
Byla to fakt dobrota.
Dostala jsem i domů a zjistila, že je skvělý i studený, ale přeci jen jsem dostala chuť na teplou variantu. Opět jsem využila můj oblíbený sendvičovač.
Pečicí papír vám pomůže, aby se závin neušpinil plotýnky.
Nevím, zda ten závin byl tak skvělý sám o sobě nebo pro mne byla přidaná hodnota to, že mi ho připravila maminka.
Sice jsem dodatečně zjistila, že v tom celozrnném těstě byla syrovátka, ale to se nemohu zlobit, protože mamka tyhle drobné niance už nedává. A víte co??? Objednala si mojí kuchařku – pro sebe i své kamarádky. Tak neváhejte a objednejte ji svým mamkám taky 😊