Patizon je stále oblíbenější zeleninou. Kromě řízečků a zeleninových směsí ho můžete využít i jako základ smažených placiček.
Patizon si oloupejte a vydlabejte semínka a nastrouhejte na jemno.
Stejně tak nastrouhejte tři až čtyři stroužky česneku.
Směs osolte, opepřete, ovesné vločky namelte na mouku, přidejte lahůdkové sušené zboží a kukuřičnou strouhanku.
Pomocí ovesné mouky a kukuřičné strouhanky zahustěte na hustší těstíčko. Usmažte první placičku, ochutnejte a případně dosolte či dopepřete podle chuti.
Smažte pozvolna z obou stran a na papírové utěrce nechte odsát olej.
Podávejte se zeleninovým salátem.
PS. Stejné placičky můžete udělat i z jiné zeleniny….. cukety, dýně, tuřínu….
Komentáře