Prý stále rostou a tak jeden tip, jak naložit ještě s bedlami, když už budete mít dosti bedlového koření.
Oškrábejte klobouky a nakrájejte je na menší kusy. Ty naložte do směsi oleje, grilovacího koření, sójové omáčky a Hrašky na obalování plus naředit maličko vodou (těstíčko udělejte hustší, zřídne, houby do něj pouští vodu). Plus kukuřičná strouhanka.
Proč je obalování v kukuřičné strouhance lepší než v klasické??? Protože se jednak nepřepaluje a v neposlední řadě neobsahuje lepek. Zkuste a uvidíte. Hotovou ji seženete třeba v Lidlu.
A když máte obaleno, tak už stačí jen smažit.
Hotové pokládejte na papírovou utěrku, která odsaje přebytek oleje.
Zatímco smažíte si opečte celozrnný toustový chleba. Je to proto, že díky opečení lépe drží tvar, ale taky se nerozmočí případným pomazáním. Proto opékám i čerstvý. A opět v akci můj oblíbený vaflovač s plotýnkami gril 🙂
Další náplň je CDD -tj. co dům, resp. lednička, dal. Hořčice, sojanéza se sirachou, rozmačkané avokádo se sojanézou, zelenina, plátky avokáda….
A je to – malý oběd, rychlá večeře, svačina…. prostě co chcete…. sníte hned nebo zabalíte a vezmete s sebou.
A kdo nenašel bedly, koupí hlívu 🙂