Kdysi jsem tvrdila, že modré jídlo je vizuálně nejedlé. Dnes to beru zpět… protože není modrá jako modrá…. Je velký rozdíl, když použijete modré potravinářské barvivo a přírodní řasu spirulinu. Je opravdu modrá, intenzivně modrá. Stačí ji přidat trošku….
Nejdřív jsem to zkoušela do vaflového těsta...
Těsto vypadalo skvěle…. nádherná modrá….
Bohužel po upečení už ne…. takže do těsta to nemá moc cenu….
Ale chutnaly moc dobře, o tom žádná.
Z nepečených dobrot mne hned napadl chia puding.
Takže klasika – nejdřív rozmíchat spirulinu do mléka. Stačí opravdu troška – tak gram, půl lžičky… A víte, proč je dobré jíst spirulinu??? Ne kvůli barvě, to je bonus, ale proto, že obsahuje celou řadu vitamínů, antioxidantů a stopových prvků….
Výhodou je, že modrá spirulina nemá téměř žádnou specifickou chuť, tudíž vám nezmění chuť výsledného produktu….
Na doladění kokosová smetana a ovoce.
Malinko sladkého datlového sirupu….
Pokud chcete taky obohatit svůj jídelníček o modrou spirulinu, domluvila jsem vám slevu u dovozce tohoto kouzelného prášku – nejen na spirulinu, ale na kompletní objednávku zkokosu dostanete slevu 15%, pokud při dokončení objednávky uvedete kód: BRYDOVA15
Modrou spirulinou jsem také přidala do citrónové polevy na donuty – tj. citr.šťáva, moučkový cukr a špetka spiruliny….