Ořechovo-rajčatová pomazánka Recepty / Rychlé večeře / vegan

Sušená rajčata v oleji patří myslím do kategorie jídel buď je miluješ nebo prostě nemusíš…  Osobně jsem je v době běžného konzumentství také nevyhledávala, ale co jsem na rostlinné stravě, tak je prostě miluji….  a tahle pomazánka je postavená právě na jejich chuti….

a na chuti vlašských ořechů, které si předem namočte do teplé vody alespoň na 2 hodiny

Poté vodu slijte a připravte si další suroviny – 150 g sušených rajčat v oleji, sójovou omáčku, bazalku (klidně i více, než jsem dala já), sůl a pepř a lžičku javorového sirupu. A pokud nebudou jíst děti, klidně přidejte trošku chilli.

Baví mne tyhle recepty s minimem surovin…. a navíc to prostě dáte do mixéru a umixujete.

Do směsi přidejte lžíci sójové omáčky a lžičku javorového sirupu (ta lehce srazí nakyslost rajčat), dvě lžíce oleje, ve kterém byla naložená rajčata  a mixujte…

Pokud namažete na pečivo, tak je to skvělá veganská svačina a pokud na raw lněné placky, tak máte čistě živou stravu….  Prostě další pomazánka z mého repertoáru….

Komentáře