Roládička slepovaná ze sušenek – rychlá, jednoduchá a moc dobrá…
Budete potřebovat balení ovesných sušenek Zuzanka a plechovku kokosového mléka – obé z Lidlu a pak ještě pokud budete chtít, čokoládu na vaření, ale není nutná….
Plechovku kokosového mléka dejte do lednice přes noc, po otevření pak bude na dně kokosová voda a tuhá část. Tu tuhou část dejte do mixéru a promixujte ji s lžící agávového sirupu. Víc sladit opravdu není třeba. Polovinu odeberte a do zbytku přidejte dvě lžíce rozpuštěné čokolády na vaření.
Tento krok můžete vynechat a celou roládku promazat jen kokosovým krémem…
A nebo naopak udělat jen čokoládový krém… mezi námi, je skvělý i do dortů. Jen pozor, nesmíte koupit to kokosové mléko light!
Sušenky po dvou slepte jedním z krémů…. zbyde vám jedna samotná.
Na slepené sušenky nandejte druhý z krémů.
Sušenky slepte k sobě do rolády.
Zabalte do alobalu a dejte do chladu.
Po pár hodinách můžete vybalit a ještě potřít čokoládu. Ale není to opět nutné, roládka je dobrá i bez čokoládové polevy.
Po ztuhnutí čokolády nakrájejte na šikmo, aby vynikly proužky z krému.
Sušenky po cca 10 hodinách krásně natáhnou krém a jsou vláčné. Roláda není přeslazená, ale příjemně nasládlá.