Slibované bezlepkové slané sušenky jsou tu! Bezlepkové a jen ze dvou surovin… a obě jsou české produkce. Hraška na obalování a mák nemletý. Případně ještě můžete dát lžíci makového oleje či jiného, pokud děláte sušenky úplně nasucho jako já….
A ještě sůl, protože sůl je přeci nad zlato a hlavně to budou slané sušenky… sladké si připravíme jindy 🙂
Poměry jsou tady hodně přiměřeně přiměřeně…. ale asi tak hrnek Hrašky a půl hrnku máku. Vodu přidávám postupně a míchám, musí vzniknout takové hustší těstíčko jako na lívance. A na konec osolím. Se solí pozor – hrachová směs je kořeněná a taky solená, takže jen trochu, případně po výrobě první sušenky, kterou ochutnáte, dosolte….
Pro lepší manipulaci si dávám těstíčko do sáčku, kterému posléze ustřihnu růžek.
Rozehřejte sendvičovač s plotýnkami na sušenky a můžete sušenkovat….
Díky těmto plotýnkám upečete opravdu tenké a křupavé sušenky. A díky Hrašce jsou přirozeně bezlepkové.
Nechejte je vychladnout na mřížce, aby se zespodu neopotili a nezvlhly.
Můžete jíst jen tak, jako dobrotou k vínu apod, nebo jimi doplnit saláty, namazat na ně pomazánky…
Pokud je nesníte všechny, vydrží v krabičce s dobře těsnícím víčkem, minimálně týden stejně krásně křupavé….
Krásné křupavé dny vám přeji a jdu zkoušet sladké sušenky, abych vychytala ty nejlepší a zároveň cukruprosté…..