To si tak ráno mixujete svůj oblíbený banán s vodou a napadne vás, že vlastně máte chuť na lívanečky. Ale protože tu chuť jste měli už včera, tak ji potlačujete, protože další lepek do sebe cpát nechcete. A pak si vzpomenete, že jste včera zahlédli ve špajzce pohankovou mouku….. a chuť opět vítězí.
Kromě banánu a pohankové mouky budete ještě potřebovat vodu, chia semínka a kypřící prášek.
Banán rozmixujte s cca 200 ml vody, poté vmíchejte 2 lžíce chia semínek a pohankovou mouku a 1/4 prášku do pečiva. Mouku přidávejte přiměřeně, přiměřeně, aby vám vznikla hustota lívancového těsta.
Lívanečky smažte na trošce oleje. Důležitá je dobrá nepřilnavá pánvička.
Podávejte s ovocem a datlovým sirupem. Pocukrujte kokosem a posypte skořicí.
Lívanečky jsou krásně nadýchané, mají díky pohankové mouce lehkou oříškovou chuť…
Ale co je důležité – jsou bezlepkové, bez přidaného cukru (ani na podávání) a přitom móóóc dobré.
A protože jste z nich nadšení, tak než přítel umyje nádobí po snídani, tak zveřejníte recept na stránky 🙂
Krásný adventní čas.