Varianta na bramboráky, která je vhodná pro všechny, kdo si hlídají množství cukrů a škrobů ve stravě a navíc i díky použití pohanky a hrašky jsou bezlepkové a přitom neztrácí nic na chuti oproti původnímu receptu.
Budete potřebovat: velkou bulvu celeru, uzené tofu, pohanku lámanku, lahůdkové droždí, chia semínka, hrašku nebo cizrnovou mouku, rostlinné mléko nebo vodu, sůl, pepř, česnek, majoránku
Velkou celerovou bulvu nebo několik menších si oloupejte a nastrouhejte na jemno. Uzené tofu nastrouhejte na hrubo.
K nastrouhanému přidejte čtyři lžíce pohanky lámanky, dvě lžíce lahůdkového droždí a tři lžíce chia semínek, tři až čtyři prolisované stroužky česneku, sůl, pepř, majoránku a tři lžíce Hrašky nebo cizrnové mouky.
Promíchejte a podle potřeby přidejte pár lžic vody nebo sojového nápoje, aby vzniklo krásně kompaktní těsto.
Na oleji smažte malé placičky. Dobré je udělat si nejdříve jednu, ochutnat ji a podle potřeby dochutit směs solí, pepřem či přidat ještě česnek. Záleží na vaší chuti.
Podávejte se zeleninou jako samostatné jídlo nebo můžete použít i jako přílohu k nejrůznějším směsím s omáčkou.
A pokud jste si doposud mysleli, že celer není vaše oblíbená zelenina, tak jako jsem to měla donedávna já, tak určitě vyzkoušejte a uvidíte, že možná změníte názor.
Krásné podzimní pochutnání přeji