V parných letních dnech je zbytečné vařit, mnohem příjemnější je připravit si studené jídlo. Můj tip je velice jednoduchý a přitom chutný, určitě ho vyzkoušejte.
Na dresing si připravte domácí sojanézu – jak na ní se dozvíte ZDE. Mám ji mockrát vyzkoušenou a zatím všichni, kdo ji ochutnali uznali, že je chuťově stejná jako klasická majonéza a přitom připravená za pár sekund a trvanlivost má také mnohem delší.
Dále budete potřebovat salátovou okurku a česnek. Dva stroužky česneku prolisujte nebo utřete a vmíchejte do sojanézy.
Okurku si speciální škrabkou nebo spiralizérem nakrájejte na špagety. Zkoušela jsem i jiné tvary, ale věřte, že to chutná jinak – je to asi tak jako když ze stejného těsta vyrobíte bagetu, rohlík a housku. Vždy to bude chutnat jinak…
Moje maminka má tenhle spiralizér a je s ním spokojená. Tedy ona více než špagety vyrábí bramborové lupínky, ale to je zase jiný příběh 🙂
Okurku lehce osolte a opeřete. Přidejte česnekovou sojanézu a pár sušených rajčat pokrájených na proužky. Pokud nechcete sušená, můžete přidat pokrájená čerstvá cherry rajčátka.
A je hotovo….. další ingredience jsou jen na vás… já vyzkoušela přidat pražené arašídy a bylo to super. Určitě by stejně šla použít pražená slunečnicová jadýrka nebo vlašské ořechy lehce orestované na pánvi.
Přeji dobrou chuť….
PS. stejně můžete postupovat i s cuketou…..