Při vaření občas používám i sojové maso. Ne moc často, tak jednou do měsíce. Většinou ho připravuji přesně podle návodu, tj. uvařím v zeleninovém vývaru, poté vymačkám vodu, naložím do směsi oleje a koření a dále postupuji tak, jako by to bylo normální maso. Ale tentokrát jsme spěchala a potřebovala jsem mít oběd hotový do 20 minut. Vzpomněla jsem si, že jsem na nějaké vegan skupině četla o tom, že někdo upravuje sojové maso bez předchozího vaření. A protože jsem typ, co musí zkusit všechno, šla jsem do toho.
Použila jsem tyto sójové nudličky (mimochodem mne překvapila ta čárka nad prvním o, musím to zjistit jak to je pravopisně správně 🙂 ).
Orestovala jsem je na cibulce suché, prostě jsem je na zesklovatělou cibulku vysypala z pytlíku.
Restovala jsem celkem asi tři až pět minut, postupně jsem ještě přidávala žampiony nakrájené na čtvrtky. Na závěr jsem přidala kari koření, lehce zarestovala a podlila horkou vodou. Dusila jsem pod pokličkou asi 15 minut.
Na závěr jsem podlila kokosovou šlehačkou, přidala dvě lžíce sojové omáčky, čerstvý nasekaný koriandr a lehce opepřila. K mému překvapení sojové maso chutnalo dobře, nebylo tak houbovité jako když se předem vaří…. Určitě doporučuji vyzkoušet tenhle způsob úpravy.