Makový koláč s arašídovou drobenkou Moučníky / Recepty / vegan

Když milujete mák a arašídy a pokusíte se je propašovat do jednoho koláče najednou… a jste překvapení, že je to lahodná kombinace.

_DSC2904

Na těsto si připravte 180 g špaldové mouky, 80 g polohrubé mouky, 120 g máku, špetku soli, 5 lžic sladidla – zde jsem použila kukuřičný slad, ale můžete zaměnit – mně doma prostě došel třtinový cukr (toho bych dala cca 100g), 50 ml slunečnicového oleje, 250 ml rostlinného mléka a kypřící prášek. Místo vajíčka jsem použila tři lžíce vanilkové hrašky.

_DSC2907

Těsto jednoduše umíchejte z uvedených ingrediencí – mák samozřejmě mletý – já nemám mlýnek na mák, používám NutriBullet a nízké nože, které jej umelou.

_DSC2906

Na drobenku si připravte 50 g špaldové mouky, 50 g buráků a 50 g třtinového cukru.

_DSC2908

Buráky používám nesolené, vše umixuji spolu v NutriBulletu – stačí vysoké nože, nemusíme mít z buráků máslo.

_DSC2909

Do suché směsi přidejte trošku kokosového oleje.

_DSC2911

Propracujte prsty drobenku.

_DSC2912

Do formy vymazané kokosovým olejem a vysypané kokosem nalijte makové těsto a poskládejte ovoce.

_DSC2914

Druh ovoce je jen na vás, myslím, že to bude chutnat i s jinými druhy, než které jsem použila já. Nicméně mák a švestky prostě spolu ladí…

_DSC2916

Posypte připravenou drobenkou a můžete přidat ještě oříšky nebo mandle – to je bonus navíc 🙂

_DSC2920

Pečeme na 180 st – cca 40 minut – nutno udělat špejlí zkoušku propečenosti – pokud se těsto nelepí na špejli, je hotovo.

_DSC2929
_DSC2936

Dobrou chuť 🙂

Komentáře