Vypadají jako miniatury zelí a jsou často jako zelenina přehlížené a přitom jsou tak dobré. Zkuste dát růžičkové kapustě šanci proniknout do vašeho jídelníčku 🙂 Inspirovala jsem se u pana Cuketky a opravdu je to super úprava.
Nejdříve si všechny růžičky očistěte, oloupejte vrchní lupeny, seřízněte košťály.
Poté je rozpulte a osolte řezné strany.
Rozpalte olej a opečte pořádně řeznou stranu – musí chytnout pěknou barvu – trvá to tak tři, čtyři minuty.
Poté otočte všechny kapustičky řeznou stranou nahoru a vypněte zdroj tepla.
Přiklopte pokličkou a nechte ve vlastní páře dojít – tak pět až sedm minut.
Kapustičky mohou být přílohou, ale já si je připravila jako hlavní jídlo a mezi tím, co si pěkně lebedili v hrnci jsem si orestovala na cibulce uzené tofu a zasypala jsem ho plechovkou kukuřice a dochutila sojovou omáčkou.
A pak už stačilo vše smíchat a skvělé jídlo bylo na světě.