Guacamole podruhé Recepty / Různé nápady z kuchyně / vegan

O téhle skvělé pomazánce či dipu, jsem vám již psala a to v době, kdy jsem se ho před šesti lety naučila dělat podle své kamarádky Pavky. Ta sice tenkrát říkala, že do guacamole česnek nepatří, ale já si ho léty stejně vytunila podle svého… takže tady je recept na to, který teď mohu namazané na cokoli, ale nejraději jej nabírám kukuřičnými lupínky….

WP_20160126_008

Na mou verzi této oblíbené pochoutky budete potřebovat zralé avokádo, česnek a sušená rajčata. Na dochucení sůl a pepř.

WP_20160126_009

Rozmixujte sušená rajčata a česnek na jemnou pastu a přidejte avokádo. To už nemixujte na kaši, jen pár pulzy rozmělněte… je dobré, když tam zůstanou kousky.

_DSC0648

Plnit můžete do slupek od avokáda a ušetříte mističky.

_DSC0657

Na nabírání jsou skvělé různé druhy kukuřičných nachos – lupínků. Čtěte pozorně složení – nejlepší jsou ty, které obsahují jen kukuřičnou mouku, vodu, sůl a slunečnicový olej.

_DSC0654

Přeji vám dobrou chuť a nezapomeňte, že avokádo můžete dělat i na sladko a dostávat do sebe všechny ty skvělé látky, které obsahuje, každý den. A ještě tip – pokud neseženete zralé avokádo, dejte nezralé do sáčku s banány a do tří dnů vám dojde….

Komentáře