Začíná houbařská sezóna a moji kamarádi se mne ptali, jak si udělám smaženici, když nejím vajíčka….. a protože jsme v lese zatím nic nenašli (byť internet už je plný zaručených nálezů), koupila jsem hnědé žampiony, abych jim ukázala, že i bez vajíček to jde….
Kromě hub budete potřebovat cibuli, kurkumu, lahůdkové droždí, černou sůl a marinované (či uzené) tofu.
Cibulku nakrájejte na jemno – skvěle k tomu poslouží držák na cibuli.
Tofu rozmačkejte vidličkou, žampiony na plátky.
Na oleji nejdříve osmahněte cibulku, na ní přidejte houby a chvíli poduste. Poté přisypejte rozmačkané tofu, přidejte kurkumu, černou sůl a lahůdkové droždí. Dle chuti ještě opepřete.
Poměr hub a tofu je individuální, tady jsem měla poměr tak 1:1, což je dost, tofu může být mnohem méně než hub.
Můžete podávat s pečivem, ale je to skvělé i s brambory.
A pokud vám směs zbude, můžete ji dát do toustů.
A zapéct v kontaktním grilu.
Dobrou chuť a šťastný „lov“, pokud se vypravíte s košíkem do lesa…..