Možná jste už tuhle bulvu v obchodě zahlédli, ale neměli jste dost odvahy ji koupit. Příště ji určitě najděte, protože fenykl je skvělý. Možná spíš znáte jeho semínka, ze kterých se nejčastěji dělá čaj proti nadýmání, ale celý plod je úplně o něčem jiném…..
Fenykl můžete využít i syrový – to ho potom nakrájejte, nebo ještě lépe nastrouhejte na opravdu tenké plátky či nudličky do salátu, kam vnese takový svěží jakoby mátový nádech.
Ale my ho budeme zapékat, proto stačí nakrájet nožem na plátky cca 2-3 mm silné.
Kromě fenyklu si ještě předem uvařte brambory ve slupce a nakrájejte žampiony na plátky a cibuli na drobné kostičky.
Brambory uvařené ve slupce nakrájejte na plátky – já k tomu ráda využívám tenhle kráječ na vajíčka, který mi tu leží ladem, protože už dva roky nejím vajíčka 🙂
Na oleji orestujte cibulku, přidejte houby a fenykl. Okořeňte solí, pepřem, římským kmínem, rozmarýnem a libečkem.
Česnek nakrájejte na plátky. Přidejte ke konci restování.
Na závěr vmíchejte pokrájené brambory, ale jen lehce a opatrně, aby se vám nerozpadly.
Dejte zapéct na 180 st na 15 minut do trouby.
Podávejte posypané čerstvými bylinkami a nejlépe s čerstvým zeleninovým salátem.