Těstovinový salát, který bude vegan a ještě bezlepkový, to byla maličko výzva. Ale pokořila jsem ji a výsledek byl opravdu vynikající.
Jako základ jsem použila kukuřičné špagety. Upřímně se přiznám, že jako příloha mi moc nejeli a tak jsem jim dala šanci v salátu a tam se prostě osvědčily….
Už před vařením jsem je nalámala na kratší kousky. Šlo to krásně, mnohem lépe než z klasických semolinových špaget.
Vařila jsem o trošku déle, než bylo doporučených 7 minut. Prostě se mi po 7 minutách ještě zdály dost al dente 🙂
Pak jsem otevřela ledničku a vyndala vše, co by se mohlo hodit…. uzené tofu, ředkvičky, ředkev, papriku, kukuřici, černé olivy, černou sůl – ta dodá salátu vajíčkovou chuť 🙂
Nakrájet vše na kousky, jemné plátky…. a připravit domácí sojanézu. Do salátu jsem ještě přidala lžíci dijon hořčice. Osolila černou solí a opepřila podle chuti…
Promíchejte a nechejte vychladit.
Přeji dobrou chuť.