Indický Dhal Recepty / Rychlé večeře / vegan

Máte rádi pikantní jídla a chcete do svého jídelníčku dostat více luštěnin?? Pak určitě zkuste jednoduché jídlo – indický Dhal.

WP_20160512_002

Kromě již zmíněné červené čočky budete potřebovat olej, zeleninový vývar, cibuli, česnek, kurkumu, garam masalu, chilli, zázvor, rajčatovou passatu a případně čerstvé bylinky. 

WP_20160512_003

Na oleji orestujte cibuli, česnek, zázvor a ke konci i koření, aby se rozvonělo.

WP_20160512_005

Červenou čočku netřeba namáčet předem, stačí ji jen propláchnout.

WP_20160512_006

Osmaženou cibulku, česnek, zázvor a koření zalijte hrnkem vody a přidejte rajčatovou passatu. Promíchejte.

WP_20160512_007

Přisypte propláchnutou čočku a míchejte.

WP_20160512_008

Občas promíchněte a hlavně přilévejte vodu dle potřeby. Vařte cca 15 – 20 minut. Poté ochutnejte, případně přidejte koření, osolte a opepřete. Já ještě používám tyčový mixér a lehce část Dhalu rozmixuji. Ne všechno, je dobré, když tam zůstanou i celá zrnka.

Správně by se Dhal měl podávat s plackami Chapati, ale ty jsem bohužel nestihla udělat… nebo je skvělý s rýží.

Ale pokud nemáte, můžete podávat třeba s tmavým pečivem apod.

_DSC1825

A když zbude ještě druhý den, tak třeba i s bramborami…

_DSC1881

Komentáře