Nebojím se experimentovat a to ani v jídle a chutích. Tu odvahu jsem ale dostala až v poslední době, kdy jsem si vyzkoušela, že hodně věcí máme zakódovaných jen v hlavě a stačí ten kód prostě přepsat nebo vymazat. A tak mne dnes napadlo zkombinovat tři věci, které mám ráda – kysané zelí, jablko a dresing z dijon hořčice.
A ještě jsem v lednici našla jednu červenou kapii.
Kysané zelí jsem lehce propláchla a nechala okapat, jablko a papriku jsem nakrájela na malé kousky.
Z lžičky dijon hořčice (tuhle kupuji v Lidlu, má takový správný říz), tří lžic olivového oleje a trošku soli a pepře jsem umíchala dresing. Normálně do něj přidávám ještě lžičku jablečného octa a lžičku agáve sirupu, ale protože tady kyselost vytvořilo zelí a sladkost jablko, tak jsem je vynechala. Na vrch jsem nasypala slunečnicová semínka, která já mohu všude…. a vždy 🙂
No a pak už jen stačilo smíchat a vychutnat si tu novou chuť. Pro mne velice lahodnou. Zkuste a uvidíte. Zahoďte vžité konvence a objevujte a zkoušejte nové kombinace.