Špízy jsou skvělá varianta jídla, pokud chcete grilovat a zároveň jíst zdravě a rostlinně.
Na špejli můžete napíchat libovolnou zeleninu, já jsem tentokrát zvolila malou cuketku, červenou papriku a cibuli.
Doplnila jsme je hnědými žampiony a lahůdkovým tofu.
Všechny ingredience nakrájejte na přibližně stejně velké kousky, žampiony vybírejte menší, případně je také nakrájejte třeba na čtvrtiny. Napichujte na špejli. Pokud budete grilovat na otevřeném ohni, zvolte kovovou jehlu na špízy.
Marinádu si připravte z oleje a grilovacího koření. Já zvolila grilovací koření na zeleninu od Koření světa, ale je to jen na vás, myslím, že lze použít libovolné grilovací koření.
Nechte pár hodin marinovat v lednici.
Poté grilujte. Já používám kontaktní gril TEFAL, ale určitě by to šlo udělat i v troubě na pekáčku.
Zeleninové špízy se grilují cca 10 minut, je to prostě rychlovka….
Přeji vám dobrou chuť a budu ráda, když se podělíte s vašimi tipy, co vše dáváte na veganský špíz.