Vymyslet název receptu je fakt těžký a protože stále vařím prostě stylem co mne napadne, je to pro mne těžší než to jídlo uvařit….
Koupila jsem brokolici a původně jsem myslela, že bude jen jako příloha k sojovým plackám.
Na ty jsem si nejdříve přes noc namočila sojové boby, poté jsem je slila a v čisté vodě uvařila spolu s mořskou řasou Kombu – to je to nechutně zelené, co je v misce s boby.
Ta řasa tam není nutná, ale jednak snižuje nadýmavost všech luštěnin a má spoustu dalších skvělých vlastností – o tom se můžete dočíst například zde.
Brokolici jsem dala na pár minut do vařící vody a poté ji hned zchladila ve studené.
Brokolici jsem ořezala růžičky a ještě jsem si uvařila pár brambor a připravila si česnek a šalotku.
Dřív jsem nesnášela krájení cibule a česneku na plátky….. dnes to miluji, díky struhadlu Tygr a držáku na cibuli je to hned a opravdu tenké plátky.
Takhle krásně na jemno za pár sekund….
Šup s tím na olej, orestovat, přidat brambory a brokolici, lehce osolit, opepřit a přidat kurkumu.
Nebo prostě koření co máte rádi.
Ale zpět k placičkám. Na ty jsem nakonec kromě bobů použila i většinu košťálu z brokolice.
Prostě mi bylo líto ho vyhodit.
Rozmixovala jsem ho spolu s česnekem, sojovými boby a i řasou Kombu.
Na zahuštění směsi jsem zvolila Hrašku a ovesné vločky.
Dále jsem okořenila – směsí na mleté maso.
Ale můžete použít libovolnou oblíbenou kombinaci.
Výhodou je, že stále můžete ochutnávat, syrová směs by vám měla chutnat, protože smažením se v ní nic nezmění :-))
Mne připadala ještě dost „mokrá“ a tak jsem dosypala amarantové vločky, ale můžete přidat třeba ještě namleté ovesné nebo přímo amarantovou mouku.
Hmota by měla být tužší a měl by z ní jít dobře vytvarovat karbanátek nebo placička.
Tu obalte v kukuřičné strouhance.
Smažte na oleji. Výhoda kukuřičné strouhanky je, že se nepřepaluje tak rychle jako klasická.
Podávejte s brambory a brokolicí.
A když hmota zbude, zkuste ji příští den buď neobalit vůbec nebo jako já, zkusit obalit v Hrašce a osmažit.
Podávejte na zeleninovém salátu.