Domácí Bounty tyčky Moučníky

Tento recept patří do kategorie VYZKOUŠENO – řekla jsem si, že když otestuji nějaký recept ze stránek, kde mají krásné fotky i popis, tak je zbytečné jej celý přefocovat a tak se souhlasem majitelky stránek předávám dál i s jejími fotkami….

Skvěle zpracovaný recept i s postupem ve slovenštině najdete na stránkách www.dontbefakebakesomecake.sk 

Budete potřebovat:

¾ hrnku kešu oříšků předem namočených
5-7 vrchovatých polévkových lžic strouhaného kokosu
5 lžic rostlinného mléka (já použila kokosové, domácí výroba)
1 ½ polévkové lžíce sladidla (javorový sirup apod)
Na polevu: čokoládu na vaření a kokosový tuk
 1 ½ čajové lžičky kokosového oleje
1 ks vanilkový lusk
špetka soli na podpoření chuti

Protože jsem s autorkou komunikovala na FB, tak jsem při míchání směsi trošku postupovala přiměřeně přiměřeně… myslím, že kokosového mléka jsem dala méně než je v receptu…. Důležité je, aby hotová směs byla dostatečně tuhá, aby se z ní daly tvarovat tyčky… když bude řídká přidejte víc kokosové moučky.

Protože jsem byla trošku lenivá tvarovat tyčky ručně, tak jsem hotovou směs  dala do misky a hezky uplácala, aby byla jako celek kompaktní. Nejdřív jsem ji dala na hodinu do ledničky, poté jsem nařezala jednotlivé dílky …  a jak správně počítáte, neodolala jsem a jeden hned ochutnala…

Před namáčením do čokolády jsem misku ještě dala na hodinku do mrazáku, aby šly tyčky pěkně vyndat a nelámaly se při namáčení…  navíc díky tomu, že byly ledové, tak čokoláda na nich ihned ztuhla.

Čokoládová poleva je čokoláda na vaření, do které jsem přidala dvě lžíce kokosového oleje…

Tuhle věc jsem neměla zjistit. Když jsem přešla na rostlinnou stravu, tak jsem ze svého jídelníčku téměř vyřadila čokolády, protože ty co mi chutnaly, obsahovaly buď mléčný tuk nebo syrovátku….

Hořké tmavé čokolády nikdy nebyly můj šálek čaje….   ale tmavá čokoláda s kokosovým tukem… to je prostě paráda….

  Kousky jsem namáčela v čokoládě a odkládala na pečicí papír. 

Výsledek je vynikající …  zcela srovnatelný s kupovanými tyčkami a navíc víte, co jste si do toho namixovali!!!

Skladujte v chladu, kokosový tuk taje při 20st a pokud tyčky necháte delší dobu venku, tak čokoláda povolí…. navíc studené jsou nejlepší 🙂

  Tímto ještě jednou moc děkuji Janě Pačekové za recept a možnost použít i její fotky, protože je má skvělé…   A tady i moje nakousnutá….   myslím, že tyto tyčky směle kandidují na vánoční pečivo 2015. Udělám je trošku menší a je to….   Varianta na tyto tyčky – využití zbytku mixovaného kokosu a mandlí z výroby mléka – přidat kokosový olej, brusinky, agávový sirup a amarantové pukance (nemusí být), uplácat do misky, polít čokoládovou polevou… ztuhlé krájet…

 

Komentáře