Hruškový štrůdl s brusinkami Hlavní jídla / vegan

Varianta na klasický jablkový štrůdl – navíc ve vegan verzi – ale samozřejmě si jej můžete zkusit udělat všichni 🙂
 Byť jsem měla již rozválené listové těsto, tak jsem jej ještě trošku doválela. Použila jsem jen půlku, mám ráda záviny teplé a tak je raději dělám nadvakrát 🙂 Pro vegany doporučuji toto listové těsto z Lidlu – chlazené, rozválené na pečícím papíru, neobsahuje živočišné tuky a navíc je dobré, mám ho vyzkoušené. Na dno kokos, ořechy a trochu müsli. Pak dvě nastrouhané hrušky, třtinový cukr (pokud by byly hrušky sladké, tak ani není třeba, ale tyhle sladké fakt nebyly), skořice a sušené brusinky. Zamotat, na konci potřít trochou vody nebo rostlinného mléka (já použila mandlové). Stejným mlékem i potřít navrch a posypat sezamem. Peče se na 180st. Před koncem jsem si všimla, že mi vytekla šťáva, tak jsem tou šťávou pomocí mašlovačky závin potřela a ještě chvíli pekla. Udělal se krásně lesklý povrch, úplně stejně, jako když potíráte vajíčkem.

Cukrovat nebylo nutné, ale klidně můžete. Nebo polít javorovým sirupem….

Dobrou chuť.

 

Komentáře