Podzimní pečení Moučníky

Štrůdly a záviny peču po celý rok, ale na podzim určitě častěji a hraji s jejich náplněmi…..
 Závin je skvělá věc, protože do něj můžete zabalit téměř cokoli….  původně jsem myslela, že využiji i tvaroh, ale nakonec jsem si to rozmyslela…. Takžře nakonec jsem jen těsto posypala skořicí a nastrouhala na něj jablky, pokladla švestkami, kousky broskve, kterou jsme nějak zapoměli v lednici a trošku seschla…  pár kuliček hroznového vína a vlašké ořechy… Jo ještě jsem ovoce podsypala strouhaným kokosem… můžete i nemusíte….  a navrch trochu třtinového cukru a opět skořice….

Zabaleno, potřeno vajíčkem, posypáno lupínky mandlí.

 

Vyhřátá trouba již čekala….

 

Tak 20 minut na 180st….

Ale zbylo mi vajíčko a půlka velkého jablka….  a rozjedený jogurt od snídaně…

 

A tak mne napadlo udělat je v těstíčku….

 Do vajíčka jsem přidala dvě lžíce jogurtu, trošku skořice, lžičku třinového cukru a dvě lžíce špaldové mouky…. vzniklo hustší těstíčko do kterého jsem namočila jablka… Ty jsem usmažila v pánvi… a protože trochu těstíčka zbylo, tak jsem ho nandala na kousky po prvnímo otočení…. Po usmažení jsem kousky nechala chvíli na papírové utěrce, která nasála přebytečný tuk… Se skořicí a javorovým sirupem to byla skvělá pochoutka…. Určitě ji někdy udělám i samostatně….

Mezitím se upekl štrůdl…. stačilo trošku pocukrovat…

 Dobrou chuť a krásný podzim vám všem!!!

 

Komentáře