Tartaletky jsou malé koláčky pečené ve formičkách…. ale klidně můžete upéct jako velký koláč…. |
Protože se snažím v poslední době péci maličko zdravěji, nahradila jsem v původním receptu bílou mouku za celozrnnou a bílý cukr za třtinový…
Na šest tartaletek si vyšlehejte těsto z: |
||
70g rozpuštěného másla 2 vajec 60g tmavého třtinového cukru 60ml mléka 125g špaldové celozrnné mouky půlky prášku do pečiva |
||
Do vymazaných formiček (já použila na vymazání olej, ale můžete klidně máslem apod.) nalijte těsto. Doporučuji jej rozetřít lépe než jsem to udělala já – víc ke krajům a uprostřed nechat méně těsta. | ||
Přidáme ovoce…. jo jo – blbinky, na to mne užije 🙂 Můžete použít libovolné – já zvolila čerstvé ostružiny a nektarinku. | ||
Obličejíčky sice byly pěkné, ale aby to bylo opravdu ovocné, tak jsem ještě pár ostružin přidala…. a šup s tím do vyhřáté trouby na 180st – na cca 20 minut. | ||
Ještě horké trochu pokapeme javorovým sirupem. Tento krok můžete vynechat, ale byla by to škoda… Já jsem vyzkoušela sirup, který mi přivezl syn z Kanady jako dárek… | ||
A protože byl opravdu dobrý, tak jsem si ještě trošku nalila na koláček, který jsem si hned musela dát… a taky jsem trošku posypala skořicí…. Vy klidně můžete jen pocukrovat moučkovým cukrem… |
||
Na druhou stranu – zkuste kombinaci javorového sirupu a skořice. Pro mne je to super řešení…. I kávu si sladím jedině medem nebo javorovým sirupem.
PS. Netuším, proč jsem se doposud bála celozrnné mouky – tento koláč je už v pořadí asi pátý, kde jsem vyměnila bílou mouku za tmavou a je to stejně chutné jako s bílou… možná ještě víc…. 🙂
|