Recept, který je původně Polreichův, ale Viola Ottová si udělala vlastní úpravu a já jsem jen pomáhala krájet ovoce, pro vás nafotila a nakonec ochutnala :-)) |
Tady je původní recept, který si Violka opsala. Na koláč budete potřebovat: 2 zakysané smetany, 1 kelímek (od té zakysané smetany) cukru, 2 kelímky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 vejce a ovoce. |
||
Libovolné ovoce nakrájejte na menší kousky. Zde meruňky a hrušky. | ||
Umíchejte těsto. | ||
Plech vystelte pečicím papírem a poklaďte ovocem. | ||
Violka navíc posypala ovoce skořicí a drobenkou. | ||
Upečte na 180st cca 30 minut. | ||
Koláč byl krásně nadýchaný a lahodný….
Tip od Dáši – jako ovoce použila švestky a drobenku udělala oříškovou z 45 g třinového cukru, 125 g nasekaných vlašských ořechů (dala jsem část z toho mletých), 60 g rozpuštěného másla, 75 g hladké mouky, 1 lžička skořice.
|
||
I bez drobenky se švestkami ze zahrádky je super…. těsto je umíchané za pár minut, jediná trošku práce je vypeckovat ovoce… plech zmizel na posezení….. |
||
S broskvemi a ořechovou drobenkou – viz výše tip od Dáši… | ||
Nasbírala jsem u lesa nějaké plané ringle a udělala koláč podle tohoto receptu – jen drobenka je pouze kokos+cukr+olej v poměru 3:2:1 | ||
Vyzkoušeno i ze třešní – taková zakysaná bublanina 🙂 Místro drobenky plátky třešní…. | ||
Zkusila jsem i zdravější variantu tohoto koláče – místo polohrubé mouky jsem dala BIO celozrnnou špaldovou, místo obyč.cukru třtinový… ovoce jsou švestky a hrušky a drobenku nahradily ořechy, plátky mandlí a trošku třtinového cukru. | ||
Po upečení místo moučkového cukru přeliji trochou datlového či javorového sirupu…. |
Komentáře