Miluji žemlovku, bohužel jsem u nás doma jediná a tak jsem vymýšlela jak si udělat porci jen pro sebe… tady je můj pokus…
.
Zkusila jsem si udělat jablečný toust, který obsahoval vše co má správná žemlovka obsahovat.
Tedy pečivo (toustový chléb), jablka, vajíčko, tvaroh, rozinky namočené v rumu, skořici a cukr.
Jeden toustový chléb jsem potřela tvarohem s cukrem a rozinkami.
Druhý pokladla nastrouhaným jablkem (na jeden toust půlka malého jablka), posypala vanilkovým cukrem a skořicí.
V misce jsem si rozmíchala vajíčko s mlékem.
Protože mám rozbitý toustovač, rozehřála jsem kontaktní gril.
Toust jsem obalila ve vajíčku a dala na rozehřátý kontaktní gril, na povrch jsem přidala kousek másla. Po cca čtyřech minutách bylo hotovo… sice z toustu vyteklo trochu jablečné šťávy (příště by to chtělo asi jablka vyždímat), ale kůrka již byla krásně zlatavá… Pak již jen pocukrovat a podávat…. Nebylo to vůbec špatné, ale žemlovka z trouby je prostě jiná liga…… :-)) Naštěstí mám malou zapékací misku, takže není problém udělat jen dvě porce…. Žemlovku v troubě dělám úplně stejně jako kuchař z Prakulu…. jen do mléka jsem dosud dávala celé vajíčko, ale určitě to zkusím jako on – tj. bílky zvlášť a udělat na závěr sněhovou peřinu….