
![]() |
Paštiku jsem zkoušela již několiktrát, ale až tahle byla opravdu dobrá a pochutnali jsme si….. |
![]() |
Předně budete potřebovat játra – já zkoušela už více druhů, ale musím uznat, že králičí byla nejlepší….. Recept uvádím na 500g jater, já pracovala jen s 300g, poměry jsem si upravila. Dále si připravte máslo, smetanu, cibulku, česnek, tymián….. |
|
![]() |
Játra očistíme a důkladně propláchneme. | |
![]() |
Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky. Dvě jarní cibulky (nebo jednu klasickou) na jemno. | |
![]() |
Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme játra a nakonec česnek. Chvíli restujeme. Játra by se neměla udělat úplně, uprostřed by měla být ještě trošku růžová. Na závěr zakápneme 5cl metaxy nebo podobnou aromatickou pálenkou. | |
![]() |
Promícháme, ještě minut vaříme a pak vypneme. | |
![]() |
Ještě teplé přendáme do vyšší nádoby, osolíme, opepříme a přidáme 125g másla a 5cl smetany. | |
![]() |
Mandle spaříme vařící vodou a necháme cca 10 minut stát. | |
![]() |
Játra rozmixujeme tyčovým mixérem s máslem a smetanou. | |
![]() |
||
![]() |
Mandličky slijeme a oloupáme. | |
![]() |
Hotovou paštiku ještě propasírujeme přes cedník, aby byla opravdu jemná. | |
![]() |
Do části můžete přidat sekané mandle. | |
![]() |
Do druhé části jsem přidala ještě jeden stroužet utřeného česneku. Třetí mistička je s mandlemi i česnekem. | |
![]() |
Mističky zabalte či zavřete víčkem a dejte na pár hodin do lednice ztuhnout. | |
![]() |
Dobrou chuť…. |
Komentáře