Paštiku jsem zkoušela již několiktrát, ale až tahle byla opravdu dobrá a pochutnali jsme si….. |
Předně budete potřebovat játra – já zkoušela už více druhů, ale musím uznat, že králičí byla nejlepší….. Recept uvádím na 500g jater, já pracovala jen s 300g, poměry jsem si upravila. Dále si připravte máslo, smetanu, cibulku, česnek, tymián….. |
||
Játra očistíme a důkladně propláchneme. | ||
Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky. Dvě jarní cibulky (nebo jednu klasickou) na jemno. | ||
Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme játra a nakonec česnek. Chvíli restujeme. Játra by se neměla udělat úplně, uprostřed by měla být ještě trošku růžová. Na závěr zakápneme 5cl metaxy nebo podobnou aromatickou pálenkou. | ||
Promícháme, ještě minut vaříme a pak vypneme. | ||
Ještě teplé přendáme do vyšší nádoby, osolíme, opepříme a přidáme 125g másla a 5cl smetany. | ||
Mandle spaříme vařící vodou a necháme cca 10 minut stát. | ||
Játra rozmixujeme tyčovým mixérem s máslem a smetanou. | ||
Mandličky slijeme a oloupáme. | ||
Hotovou paštiku ještě propasírujeme přes cedník, aby byla opravdu jemná. | ||
Do části můžete přidat sekané mandle. | ||
Do druhé části jsem přidala ještě jeden stroužet utřeného česneku. Třetí mistička je s mandlemi i česnekem. | ||
Mističky zabalte či zavřete víčkem a dejte na pár hodin do lednice ztuhnout. | ||
Dobrou chuť…. |
Komentáře