Pesto Různé nápady z kuchyně
    Milujeme salát Caprese, proto často kupuji bazalku…. Bohužel se mi nikdy nepodaří bazalku v květináči pěstovat déle než čtrnáct dní a proto jsem tentokrát rozhodla bazalku zpracovat ihned do lahodného pesta….  

 

 

 Kromě bazalky se do originálního pesta používají piniové oříšky, které jsem bohužel neměla a tak jsem to zkusila s vlašskými ořechy a pistaciovými oříšky. 

Dále jsem si připravila dva stroužky česneku, olivový olej a sůl. 

   Bazalku otrháme, ořechy vyloupeme – poměr jsem nevážila, prostě přiměřeně, přiměřeně….. tak jak vidíte na obrázku. 
   Do robotu jsem nejdřív dala ořechy a česek a pořádně rozmixovala. Dále přidáte bazalku a opět mixujemte. A nakonec jsem přilila cca 1dcl olivového oleje. Soli podle chuti… 
   Vznikla hrubší pasta. Hustotu si můžete korigovat pomocí oleje. 
 

 Do pesta by měl ještě přijít parmazán, ale ten přidávám až před podáváním do části, kterou ihned spotřebuji. 

Pesto skladuji v lednici, kam na něj chodí Dominika a ujídá ho jen tak samotné…. 

 

Využití je jen na vás – do těstovin nebo lehce potřít čerstvou bagetu a poklást plátky rajčete a mozzarelly. Pokud vymyslím něco dalšího, určitě dám vědět 🙂 

 

Komentáře