Corn flakes strouhanka Různé nápady z kuchyně
  Varianta ke klasické strouhance. Je mnohem křupavější a nenasaje tolik tuku při smažení.  

 

Potřebujete kukuřičné lupínky – corn flakes – které namelete nebo jiným způsobem nadrtíte (třeba v sáčku pomocí paličky na maso). Ale robot je nejlepší, protože vám udělá jemnou drť s malým kousky.   

Udělejte si jí rovnou více, ať nemusíte vytahovat mixér často. 

 

 
Použijte klasicky místo strouhanky. Smažte na oleji.   
Podávat můžete třeba se šťouchanými bramborami.   

Ty dělám tak, že brambory oloupu, nakrájíme na kostky, uvařím ve slané vodě doměkka. Sliji a nasypu do nich sušenou smaženou cibulku z Ikea a pokladu plátky másla. Zaklopím poklicí a nechám pár minut, aby se máslo rozpustilo. 

Poté rozšťouchám. Lze použít i vidličku. 

Podle chuti dosolím. 

 

A k tomu můžete podávat mrkvový salát. 

Máte-li kráječ na ananas , můžete podávat v misce přímo z ananasu. 

 
Komentáře