Květákový salát Rychlé večeře
   

Musím přiznat, že květák není u nás doma moc oblíbený… děti ho odmítají, snědí maximálně květákové placičky (ale nesmí tušit z čeho jsou připravené :-)) a manžel ještě má rád variantu mozeček  či v kombinaci s houbami. Jediná já si pochutnám na smaženém květáku (ale musí být obalené malé růžičky) a tak se občas stane, že mi zbyde půlka květáku a nevím co s ní…. 

 

 

 

Ale už jako dítě jsem ráda květák okusovala v syrovém stavu – chutnal mi víc než kedlubny. A tak mne napadlo udělat salát ze syrového květáku a překvapilo mne, jak dobře to chutnalo… takže předávám dál, určitě to zkuste… 

 

 

Já jsem použila květák, rajčata a jarní cibulku, ale myslím, že si můžete nakombinovat libovolnou zeleninu. 

   

Z květáku jsem nejdříve okrájela vršky růžiček a zbytek jsem nastrouhala na hrubém struhadle. 

 

Nakrájejte a přidejte další zeleninu. 

 

A pak přijde oblíbená salátová kombinace – osolit, opepřit, olivový olej a kašička ze dvou lžic moučkového cukru a lžíce octa (poměr si uzpůsobte podle chuti). 

   

Důkladně promíchat, aby se vše spojilo a vychlazené podávat…. 

Komentáře