Musím přiznat, že květák není u nás doma moc oblíbený… děti ho odmítají, snědí maximálně květákové placičky (ale nesmí tušit z čeho jsou připravené :-)) a manžel ještě má rád variantu mozeček či v kombinaci s houbami. Jediná já si pochutnám na smaženém květáku (ale musí být obalené malé růžičky) a tak se občas stane, že mi zbyde půlka květáku a nevím co s ní….
|
Ale už jako dítě jsem ráda květák okusovala v syrovém stavu – chutnal mi víc než kedlubny. A tak mne napadlo udělat salát ze syrového květáku a překvapilo mne, jak dobře to chutnalo… takže předávám dál, určitě to zkuste…
|
||
Já jsem použila květák, rajčata a jarní cibulku, ale myslím, že si můžete nakombinovat libovolnou zeleninu. |
||
Z květáku jsem nejdříve okrájela vršky růžiček a zbytek jsem nastrouhala na hrubém struhadle. |
||
Nakrájejte a přidejte další zeleninu. |
||
A pak přijde oblíbená salátová kombinace – osolit, opepřit, olivový olej a kašička ze dvou lžic moučkového cukru a lžíce octa (poměr si uzpůsobte podle chuti). |
||
Důkladně promíchat, aby se vše spojilo a vychlazené podávat…. |