Kuřecí rolády se mi jeví jako skvělé zpracování kuřete… jednak se při jídle netrápíte kostmi a hlavně z kostí připravíte skvělou polévku. |
Hlavní zásadou je koupit velké kuře – tohle mělo 1,5kg – malá kilová kuřátka se vykošťují špatně…. a taky to musí být kuře chlazené, nikoli mražené…. Dále potřebujete jen ostrý nůž a pár minut času…. (já jsem teď stáhla čas na 5 minut, je to fakt jen o zvyk). Dlouhá léta jsem vykošťovala kuře od prsou – jako tady ten kuchař. |
||
Tentokrát jsem to zkoušela podle Martina od zad a u toho asi taky zůstanu – šlo to moc dobře… jen jsem narozdíl od něj nenchala konce nohou a křidélka jsem usekla celá, zamrazila jsem si je a upeču si je někdy samosatně. Skelet s masem jsem si zamrazila na vývar. Lehce jsem nařezala prsíčka a rozprostřela je…. Tenhle chlapík to dělá podobně jako Martin, navíc je tam super ukázáno vázání provázkem…. |
||
Dál už je to jen na vás… já jsem maso osolila, potřela zakysanou smetanou, do které jsem rozmíchala tři utřené stroužky česneku, posypala kořením Argentina a posypala strouhaným sýrem…. prostě jsem koukla do lednice a viděla tam otevřenou zakysan.smetanu a strouhaný sýr a slovo dalo slovo… :-)) | ||
No a taky tam byla mistička houbové smaženice z předchozího dne… tak šup tam s ní… . V tomto je roláda úžasná, můžete do ní naplnit co chcete, co vám chutná…. |
||
Dál by se měla roláda zabalit a zavázat provázkem… nějak se mi do toho vázání nechtělo a tak jsem vyndala hormu na srnčí hřbet…. a šup tam s roládou. | ||
Vrch jsem potřela olivovým olejem a posypala grilovacím kořením. | ||
A protože mám silikonovou formu, která se trošku rozjíždí, tak jsem svázala provázkem…. pokud máte kovovou, stačí ji vytřít olejem…. Formu jsem postavila do pekáčku s vodou. |
||
A pak stačí dát do trouby na cca hodinku – 200st. První půlhodinu jsem pekla přiklopené, druhou odkryté a občas polila výpekem. Tak a tohle by mohl být konec… prostě vyndáme, nakrájíme a podáváme… i studená je skvělá. Jenže já zjistila, že doma nemáme rýži a k br.knedlíku se mi to zdálo chudé… a navíc v lednici ještě zbyla miska hub z lesa… |
||
Houby – hřibovité plus kotrč – jsem nakrájela na kousky a spolu s cibulkou osmahla na oleji, po chvilce jsem přidala koření Argentina a trošičku podlila vodou. | ||
Pak jsem vyndala roládu trouby, přendala ji včetně výpeku k houbám a ještě na 15 minut šoupla do trouby. | ||
A takhle krásně vypadala… při krájení se trošku rozsypala, jak bylo maso měkoučké… | ||
Rolády z kuřecího masa jsou skvělé v tom, že díky náplni uděláte více porcí, než kdyby jste kuře pekli v celku, získáte z kostí skvělý vývar a při jídle nemusíte obírat pracně kosti…. | ||
S bramborovými knedlíky to nemělo chybu…. | ||