Luxusní závin Moučníky
  Měla jsem půlku listového těsta v lednici a hroznou chuť na štrůdl…. a řekla jsem, že čím víc oblíbených složek do něj dám, tím bude lepší…. ano, tak trochu myšlenka pejska a kočičky, když dělali dort… naštěstí jsem u sebe žádného pejska neměla a tak z toho nakonec vznikl opravdu luxusní moučník….. 
  Rozválené listové těsto – používám Babické a mám ho vyzkoušené, že je opravdu dobré – jsem posypala strouhaným kokosem… ale můžete klidně namletými piškoty, sušenkami nebo strouhaným perníkem…. 
 

Nastrouhala jsem nahrubo dvě velká jablka. Před strouháním jablka neloupu, pouze rozkrojím na čtvrtiny a zbavím jadřince. Strouhám tak dlouho, než mi v ruce zbyde slupka…. 

Dále jsem si připravila jednu nektarinku. 

  Těsto jsem pokryla stouhanými jablky, plátečky nektarinek, ořechy, zlatými rozinkami a pokrájenými sušenými švestkami. 
  Posypejte skořicovým cukrem. 
 

Zamotejte, spoj potřete vajíčkem, aby dobře držel, dejte spojem na dno plechu, vystlaného pečicím papírem. 

Lehce propíchejte vidličkou a potřete rozšlehaným vajíčkem. 

Šup do trouby – 180st – cca 20 minut. 

  Pocukrujte a můžete podávat. Krájejte zubatým nožem…. 
 

Nejlepší je teplý s kopečkem zmrzliny, přelitý karamelovým toppingem. 

 

   

Jak mít v 6:13 čerstvě upečený závin?? Večer závin naplňte, zabalte do peč.papíru, ve kterém jste list.těsto koupili…. ráno zapněte troubu, vyndejte závin z lednice, potřete vajíčkem a šup do trouby…. a za chvíli hotovo….

Místo sušených švestek jsou tady čerstvé….. 

Komentáře