Měla jsem půlku listového těsta v lednici a hroznou chuť na štrůdl…. a řekla jsem, že čím víc oblíbených složek do něj dám, tím bude lepší…. ano, tak trochu myšlenka pejska a kočičky, když dělali dort… naštěstí jsem u sebe žádného pejska neměla a tak z toho nakonec vznikl opravdu luxusní moučník….. |
Rozválené listové těsto – používám Babické a mám ho vyzkoušené, že je opravdu dobré – jsem posypala strouhaným kokosem… ale můžete klidně namletými piškoty, sušenkami nebo strouhaným perníkem…. | ||
Nastrouhala jsem nahrubo dvě velká jablka. Před strouháním jablka neloupu, pouze rozkrojím na čtvrtiny a zbavím jadřince. Strouhám tak dlouho, než mi v ruce zbyde slupka…. Dále jsem si připravila jednu nektarinku. |
||
Těsto jsem pokryla stouhanými jablky, plátečky nektarinek, ořechy, zlatými rozinkami a pokrájenými sušenými švestkami. | ||
Posypejte skořicovým cukrem. | ||
Zamotejte, spoj potřete vajíčkem, aby dobře držel, dejte spojem na dno plechu, vystlaného pečicím papírem. Lehce propíchejte vidličkou a potřete rozšlehaným vajíčkem. Šup do trouby – 180st – cca 20 minut. |
||
Pocukrujte a můžete podávat. Krájejte zubatým nožem…. | ||
Nejlepší je teplý s kopečkem zmrzliny, přelitý karamelovým toppingem.
|
||
Jak mít v 6:13 čerstvě upečený závin?? Večer závin naplňte, zabalte do peč.papíru, ve kterém jste list.těsto koupili…. ráno zapněte troubu, vyndejte závin z lednice, potřete vajíčkem a šup do trouby…. a za chvíli hotovo…. Místo sušených švestek jsou tady čerstvé….. |