
![]() |
Další varianta na mé oblíbené „medové rohlíky“ 🙂 |
![]() |
Připravte si: 250ml vlažné vody 50ml oleje (arašídového, olivového….) 1 lžíce medu 500g hladké mouky 1 lžíce solamylu
|
|
![]() |
Droždí (sušené na 500g nebo půlka čerstvého) 1 lžička soli (rovná kávová – cca 9-10g) bílek semínka
Těsto zpracujte ručně nebo použijte domácí pekárnu.
|
|
![]() |
Z cca 3 cm vysoké placky vykrajujte kola vykrajovátkem o průměru 7cm. | |
![]() |
Každou placku nakrojte vykrajovačem na jablka. Nebojte se zajet až téměř skrz těsto. | |
![]() |
Na plechu vystlaném peč.papírem nechejte cca 15 minut dokynout. | |
![]() |
Potřete každou bulku rozšlehaným bílkem a posypte semínky. | |
![]() |
Troubu rozehřejte na 190st a vložte do ní misku s vřící vodou. Misku můžete vynechat, ale zjistila jsem, že díky ní se pečivo tak nevysušší a je lepší. |
|
![]() |
Pečte 15 minut. | |
![]() |
My jsme si je vychutnali se sýrem z Německa. Udělala jsem objev v ILDI – čerstvý sýr 200g – několik příchutí – za 99 centů 🙂 | |
![]() |
Malá „vymyšlenost“ – na dně krabičky se sýrem byla podložka, aby sýr nestál v odkapané vodě…. super nápad… tohle na Němcích mám ráda – potrpí si na kvalitu a výrobci se neodváží ji jim nedodat…. škoda, že u nás to je jinak…. | |
![]() |
Trošku té zeleninky… | |
![]() |
A ještě malé métské salámky… také z Německa….. lituji, že nemám hranice blíže. Asi bych, stejně jako moje kamarádka z FL, jezdila na týdenní velké nákupy k nim…. | |
![]() |
Dobrou chuť. |
Komentáře