Sluníčkové bulky Domácí pekárna
Další varianta na mé oblíbené „medové rohlíky“ 🙂 

Připravte si: 

250ml vlažné vody 

50ml oleje (arašídového, olivového….)

1 lžíce medu 

500g hladké mouky 

1 lžíce solamylu 

 

Droždí (sušené na 500g nebo půlka čerstvého) 

1 lžička soli (rovná kávová – cca 9-10g)

bílek 

semínka 

 

Těsto zpracujte ručně nebo použijte domácí pekárnu. 

 

Z cca 3 cm vysoké placky vykrajujte kola vykrajovátkem o průměru 7cm. 
Každou placku nakrojte vykrajovačem na jablka. Nebojte se zajet až téměř skrz těsto. 
Na plechu vystlaném peč.papírem nechejte cca 15 minut dokynout. 
Potřete každou bulku rozšlehaným bílkem a posypte semínky. 

Troubu rozehřejte na 190st a vložte do ní misku s vřící vodou. 

Misku můžete vynechat, ale zjistila jsem, že díky ní se pečivo tak nevysušší a je lepší. 

Pečte 15 minut. 
My jsme si je vychutnali se sýrem z Německa. Udělala jsem objev v ILDI – čerstvý sýr 200g – několik příchutí – za 99 centů 🙂  
Malá „vymyšlenost“ – na dně krabičky se sýrem byla podložka, aby sýr nestál v odkapané vodě…. super nápad…  tohle na Němcích mám ráda – potrpí si na kvalitu a výrobci se neodváží ji jim nedodat…. škoda, že u nás to je jinak…. 
Trošku té zeleninky… 
A ještě malé métské salámky… také z Německa…..  lituji, že nemám hranice blíže. Asi bych, stejně jako moje kamarádka z FL, jezdila na týdenní velké nákupy k nim…. 
Dobrou chuť. 
Komentáře